“ÎMPREUNĂ, PUTEM ADUCE SPERANȚĂ CHIAR ȘI ACOLO UNDE PARE GREU DE ATINS!

 

Pentru cei mai mulți, copilăria este o perioadă frumoasă, în care lipsa de griji și voie bună sunt prezente în fiecare zi, iar tot ceea ce este necesar pentru creșterea și dezvoltarea lor este asigurat de către părinți. Pentru alți copii, acest lucru nu este posibil. Din cauza problemelor de sănătate, a grijilor care apasă pe umerii părinților, a lipsei fondurilor necesare pentru terapie, medicamente, materiale educaționale, o parte din bucuria copilăriei este pierdută.

Ne dorim să putem înfrânge neîncrederea celor de pe margine în ceea ce privește atitudinea, percepția, concepția despre persoanele cu nevoi speciale, în sensul că acestea sunt o pierdere de timp.

De asemenea, ne dorim ca în școli să existe un mediu incluziv real, iar programa școlară să includă programe de responsabilitate socială, pentru a construi încrederea în forța comunității, pentru a învăța de mici puterea lui “împreună “.

Încercăm să îi ajutăm real pe cei care ne trec pragul si, nu numai.  Și pentru că tot ceea ce este uman pleacă de la o idee, ne gândim că putem face mai mult decât atât. Transformăm în campanii sociale multe idei bune pentru a ajuta copiii cu cerințe educaționale speciale.

 

ASOCIAȚIA INCLUZIUNEA-VIITOR PENTRU EDUCAȚIE susține incluziunea copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) în învățământul de masă. În acest sens, ne-am propus să realizăm MATERIALE EDUCAȚIONALE ADAPTATE pentru aceștia. Acestea constituie un adevărat liant între copil-cadru didactic-specialist și părinte.

 

Centrul de terapie al asociației este un reper de bună practică și de profesionalism, iar echipa multidisciplinară a asociației asigură rezultatele optime în procesul de recuperare a  abilităților copiilor cu dizabilități neuropsihice prin:

  • Programe de diagnosticare precoce, evaluare și terapie, asigurate de specialiști în domeniu;
  • Parcurgerea programelor de formare a specialiștilor ;
  • Programe de consiliere pentru părinți și cadre didactice;
  • Cursuri de specialitate pentru părinți și cadre didactice privind incluziunea școlară (drepturi și obligații prevăzute de legislația în vigoare);
  • Materiale educaționale și terapeutice adaptate nevoilor speciale ale acestor copiilor cu dizabilități neuropsihice;
  • Programe de advocacy, prin care ne dorim să aducem schimbări reale, în sensul creșterii gradului de acces la servicii sociale, medicale și educaționale al beneficiarilor, toate acestea contribuind la evoluția copiilor cu tulburări de dezvoltare sau de spectru autist;
  • Proiecte/ Campanii sociale și de fundraising, pentru că ne dorim să facem o diferență în viața copiilor noștri.