DONEAZĂ

Sansa la educatie pentru toti!

      În România integrarea copiilor cu tulburări de spectru autist (TSA) este un proces mult îngreunat. Curriculum-ul școlar dezvoltat de Ministerul Educației pune copiii cu autism în fața unui sistem rigid, inadecvat pentru pregătirea, instruirea și evaluarea lor.
„Șansa la educație pentru toți!” are drept scop îmbunătățirea procesului educațional pentru copiii cu cerințe educaționale speciale (CES, printre care și cu TSA), și șansa la integrare reală în învățământul de masă, prin dezvoltarea de instrumente informatice de adaptare a curriculum-ului școlar dezvoltat de Ministerului Educației. Proiectul se adresează cadrelor didactice din învățământul școlar și gimnazial (clasele 0-8), din învățământul de stat, normal.

     Vor beneficia de proiect copiii diagnosticați cu tulburări de dezvoltare, încadrați cu cerințe educaționale speciale, printre care și autism, ce vor fi incluși în învățământul de masă, cât și copiii neurotipici, ce vor forma colectivitatea în care vor fi integrați aceștia.

     Prin acest proiect se va oferi șansa la educație și un mediu incluziv și adaptat nevoilor fiecărui copil în parte. Creștem astfel șansa la recuperare pentru copiii cu CES și la îmbunătățirea vieții familiilor lor, și totodată la creșterea calității procesului educațional.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *